Atelier Moderne Kunst
Annie

Wie ben ik

Over mijzelf


Schilderen, wat is dat toch mooi als je dat kan. Zo waren mijn gedachten jaren lang. Het werd weer extra tot leven geroepen als ik over een markt liep, waar geschilderd werd. Dan zei ik tegen mij zelf, ik wou dat ik dat ook kon.

Op een dag in het jaar 1999 werd ik door een vriendin gevraagd of ik een middag ornamenten wou schilderen. Dit leek mij wel eens leuk om te doen. Deze middag werd voor mij de aanzet om op doek te gaan schilderen. Ik volgde een workshop schilderen op doek en mijn passie was geboren.

Ik werk voornamelijk met acryl, op doek, hout en papier.
Naast verf gebruik ik diverse andere materialen zoals rijstepapier, karton, stof houtsnippers, eigenlijk alles wat er maar voorhanden is.
Van deze elementen maak ik dan een collage in een vrije compositie.

Van verschillende kunstenaars heb ik les gehad zoals: Edith Stoel uit Klijndijk, Herman Hoogendalen uit Groningen, Wim Hartog uit Antwerpen, Rene Jansen uit de provincie Groningen en Lyda Boekholt in Hardenberg.
Ook heb ik nog een paar seizoenen les gehad op het Grafisch Museum te Groningen in de “Werkman Techniek”.
Via AKE in Emmen heb ik aquarel les gehad van Dorin van de Winkel.
 
Doordat ik van verschillende kunstenaars les heb gehad  is mijn begin werk erg gevarieerd. Het is erg leerzaam geweest om allerlei verschillende technieken te kunnen uitvoeren. Hierdoor is mijn  fantasie verder ontwikkeld.
Het schilderen geeft mij veel ontspanning Het werken met  kleur en diverse materialen om zo een goede compositie neer zetten, geeft mij nieuwe energie.